
در این جلسه استاد حجتالاسلام و المسلمین محمد رضا شهیدیپور، استاد ابوالفضل علامی و استاد سید مهدی سیف از اعضای شورای تحقیق و پژوهش مرکز و آقایان سید علی سرابی (قائم مقام)، علیرضا چیذری (مدیر واحد تحقیق و پژوهش) ، محمد بابایی (مدیر اجرایی و ارتباطات) و مرتضی توکلی (از محققان مرکز) حضور داشته و به ارائه گزارشاتی از تحقیقات صورت گرفته و اقدامات انجام شده در جهت ترویج مصحف جمهوری اسلامی ایران پرداختند.
پس از ارائه توضیحاتی از سوی محققین مرکز و تبیین مبانی کار، آیتالله یزدی درخصوص تحقیقات مرکز در زمینه رسمالمصحف و مسأله التزام به آن فرمودند:
دشمنان اصل اسلام، مسلمانان شیعه را متهم میکنند به مسئله تحریف و حتی کتابهایی نیز در این رابطه نوشتهاند. این کارهای ظریف و بدیعی که بحمدالله توضیح فرمودید و انجام گرفته و نظارت عالیه مقام معظم رهبری برآن، یکی از چیزهایی است که در عمل جلوی چنین اتهاماتی را به راحتی میتواند بگیرد؛ یعنی وقتی در یک طایفه ای مثلاً شیعه اثنی عشری اینقدر دقت دارند به رسمالخط، تا علایم و حروف دقیق رعایت شده باشد و اختلافاتی در آن پیش نیاید، این موجب میشود که اتهاماتی که مثلاً فلان آیه حذف شده یا فلان آیه یا سوره اضافه شده است، دیگر قابل پذیرش نباشد و اولین اثرش این خواهد بود؛ که کار بسیار ارزندهای است و خدمت بسیار بزرگی است که مقاممعظم رهبری عنایت فرمودند و مصلحتی هم که در صحبتهای شما به آن اشاره شد، مصلحت درستی است.
حضرت آیتالله یزدی همچنین در مورد ویژگیهای مصاحف مطلوب برای مردم به ذکر این موارد پرداختند:
«در نشر و طبع قرآن همین که ترجمهای ساده و روان و گویا باشد مناسب است؛ در طبع و نشر، اولویت با طبع قرآن مترجَم است. یک اولویت دیگر، سهولت حمل و نقل قرآن است که اگر زیبا باشد، اما بزرگ باشد فقط در منزل میماند ، اگر کوچک باشد و سبکتر هم باشد، بهتر است.»
ایشان در خصوص مصاحف آموزشی، ضمن تأکید بر التزام به رسمالمصحف فرمودند:
«ما یک مصحف اصلی بیشتر نداریم؛ هرگونه کار میخواهد صورت گیرد حتی در مورد مصحف آموزشی، در حاشیه مصحف اصلی قرار گیرد.»
حضرت آیتالله یزدی درخصوص ترجمه کردن آیات قرآن فرمودند:
«اگر کسی جملهای از قرآن را براساس سلیقه خود ترجمه کند، این خطرناک است و به نظر من آنهایی که اهل فتوا هستند باید این کار را حرام اعلام کنند. ضمن آنکه چاپ ترجمه قرآن بدون کلمات عربی آن بسیار خطرناک است.»
حضرت آیتالله یزدی در پایان دیدار ضمن تشکر از مسئولان و محققان مرکز فرمودند:
«کار در نظام جمهوری اسلامی خیلی ارزش معنوی دارد. هیج وقت نباید در برابر حقوق ارزیابی کرد . باید ارزشیابیاش را به عهده خداوند گذاشت، چرا که این کار برای اسلام انجام میگیرد. همه من و شماها گذشته مان رو نگاه کنیم، اگر انشاءالله برای خدا و خدمت به اسلام و انقلاب کار کردیم، باید خوشحال و راضی باشیم و اگر خدای نکرده غیر از رضای خدا کار کرده باشیم باید پشیمان باشیم. امیدواریم که بتوانیم تا آخر توفیق خدمت به نظام و انقلاب را داشته باشیم.»