
سید نجم الدین علّامه در اسفند ماه 1320 هجری شمسی در شهر اصفهان و در یک خانواده روحانی دیده به جهان گشود.
در دوره دبستان و در تعطیلات تابستان نزد یکی از دوستان پدرش مرحوم حجت الاسلام ناصح که علاوه بر کسوت روحانیت، خوشنویس هم بود مراحل ابتدایی خط و خوشنویسی را فرا گرفت. در همین سالیان از محضر مرحوم استاد فضائلی بهره برد و از خوشنویسانی مانند مرحوم استاد نصراله معین و اساتید به نام دیگر تلمّذ نمود.
پس از گذراندن دوره کارشناسی رشته ریاضی در دانشگاه اصفهان، برای ادامه تحصیل به تهران آمد و در رشته مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد به ادامه تحصیل پرداخت و در همین زمان با انجمن خوشنویسان ایران آشنا و در خدمت استاد امیرخانی دوره های مربوطه را گذراند.
با توجه به تخصص در رشته نقشه برداری در یکی از ادارات دولتی مشغول به کار شد و در این اداره با یکی از خوشنویسان بزرگ - استاد افجه ای که بعدها از چهره های ماندگار در هنر خط نقاشی شد - آشنا گردید و این آشنایی تا به امروز ادامه دارد بطوریکه در فعالیتهای خوشنویسی و نمایشگاههای جمعی و فردی تاکنون از راهنمایی های ایشان بهره ها برده است.
این هنرمند در سالهای اخیر بیشترین فعالیت خود را در زمینه کتابت قرآن کریم به کار گرفته، که نتیجه آن کتابت قرآن کریم در یک صفحه، جزء سی ام قرآن کریم و سوره حمد می باشد که این آثار به مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) اهداء شده و هم اکنون به دستور معظم له در موزه قرآن آستان قدس رضوی (علیه السلام) نگهداری می شود.
اهم کارهای انجام شده ایشان:
- شرکت در نمایشگاه های جمعی و برگزاری نمایشگاه به صورت انفرادی
- همکاری با استاد افجه ای در خصوص طراحی کتیبه های صحن جدید حضرت معصومه (سلام الله علیها)
- کتابت زیارت عاشورا در یک صفحه 50 -70 سانتی متر
- کتابت زیارت حضرت زهرا (سلام الله علیها)
- کتابت قرآن کریم در یک صفحه در اندازه 160-110 سانتی متر در سال 1389 بر روی کتان و با زیر سازی بسیار خوب که با توجه به مقدمات و تذهیب، یکسال به طول انجامید؛ تعداد سطرهای این اثر 274، فاصله خطوط 6 میلی متر و هر جزء قرآن کریم 5.4 سانتی متر است؛ این اثر قرآنی نقطه و اعراب ندارد.
- کتابت جزء سی ام قرآن کریم در سال 1390 به صورت خط نقاشی و با خط نستعلیق در اندازه 80 -80 سانتی متر بر روی کتان و با زیرسازی بسیار خوب که کتابت سوره توحید با طراحی در وسط صفحه و با استفاده از خط شکسته نستعلیق انجام شده است؛ این اثر با خط نستعلیق و فاصله خطوط 1.5سانتی متری و به صورت مورب و با نقطه و اعراب کتابت شده است.
- کتابت سوره حمد در سال 1393 در اندازه 80 -80 سانتی متر بر روی کتان و با زیر سازی بسیار خوب؛ که با حالت نقاشی خط و سیاه مشق در چهار تاچ و با چند قلم به اندازه های مختلف و با خط نستعلیق سیاه مشق شده است؛ در این اثر، کلمه «بسم الله» با طراحی و با ورق طلا اجرا شده است.
در پایان لازم به ذکر است که سه اثر مربوط به کتابت کل قرآن، کتابت جزء سی ام و کتابت سوره حمد هم اکنون به چاپ رسیده و در فروشگاه انتشارات مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران به نشانی: بزرگراه رسالت، ضلع شرقی مصلای امام خمینی (ره)، خیابان شهید قنبرزاده به شماره تلفن: 88496139 ، جهت تهیه علاقمندان قابل دسترسی است.